top of page

Reference: MUDr. Jelena Černíková


S Alešem se známe od roku 1992, studovali jsme společně první tři roky na Přírodovědecké fakultě. Měli jsme ho rádi pro inteligenci, smysl pro humor, nevtíravé chování, hrál krásně na kytaru a dobře se s ním povídalo.


Přestože se naše cesty profesně rozešly, sledovala jsem jeho činnost a projekty. Na začátku tohoto roku jsem ho požádala o besedu pro občany Slivence. Aleš velice ochotně nabídku přijal, na přednášku přijel a vtáhl všechny posluchače do tématu.

Přednáška s názvem: Vesmír v naší hlavě byla velice zajímavě koncipovaná. Na úvod špetka historie, potom informace o stavbě a fungování mozku a nakonec zajímavosti. Po skončení besedy padla řada otázek a odpovědí.


Myslím si, že nejvíce nás zaujala informace o neuroplasticitě, a potěšilo nás, že i když neurony ubývají, Také do pozdního věku vznikají nové.

Pokud budete chtít slyšet něco zajímavého o mozku, paměti, a učení stravitelnou a zajímavou formou, kdy ani nepostřehnete, že přednáška trvá již hodinu, budete chtít poznat nekonvenčního a skromného vědce – pozvěte pana profesora Stuchlíka.



76 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page